понеделник, 21 март 2011 г.

Талантливите грузинци

Изминалата седмица беше дълга и отегчителна... даже завърши с лошо време. Като повечето хора имах куп задачи за отмятане и за моя радост- получиха се, макар и да не остана време за почивка. Обаче финалът на седмицата беше много запомнящ се :
посетих концерт на ненадминатите "Сухишвили" - грузинският национален балет и все още съм под въздействие на видяното.Още когато бях малка и по телевизията под забавна международна програма се разбираше  танци на представители от всички съветски републики, най-голям интерес за мен представляваха именно грузинските трупи. Затова и като разбрах за гостуването им у нас, въобще не се поколебах дали да отида.
Ансамбълът се състои от около 100-тина човека, заедно с оркестър. Спектакълът, който изнесоха, беше много сложен, като всеки танц беше съвсем отделен и нямаше връзка с предходния. Синхронът беше изключителен. Танцьорките бяха като една, дори на визия, движеха се като една и сякаш изобщо не стъпваха по земята. За мъжките танци просто е трудно да се говори- такава динамика, акробатичност, полет, че думите просто изчезват. Съжалявам единствено, че не носех фотоапарат...
За всички пропуснали го, мога само да кажа: Има за какво да съжалявате... Но:
На излизане от залата раздаваха листовки за друго грузинско музикално-танцово шоу, с балет "Грузински легенди", което ще се състои на 31.05.2011. Така че, както обикновено се случва в живота- винаги има  още възможности човек да си достави удоволствие..

Няма коментари:

Публикуване на коментар