четвъртък, 17 март 2011 г.

Задушени пилешки гърди с тиква и карамелизиран лук

Преди няколко дни гледах по Фиеста ТВ, как Жак Пепен приготвя риба с гарнитура от карамелизиран лук и тиква. Тъй като имах малко тиква, предполагам за последно преди следващата есен, реших да опитам и аз, само че вместо риба, задуших пилешки гърди. Ето и самата рецепта:

Продукти:
3-4 бр. пилешки гърди
3-4 глави лук
500гр. тиква, нарязана на парчета
чесън, сол, мащерка, черен пипер.

Приготвяне:

Нарязваме пилешките гърди на парченца.В малко мазнина задушаваме 1 глава лук, нарязана на полумесеци и ситно нарязан чесън. Към тях добавяме пилешките гърди и слагаме сол, машерка и черен пипер. Задушаваме под похлупак, докато месото порозовее.
В отделен съд задушаваме останалия лук и след около 5 минути, добавяме нарязаната на парчета тиква, заедно с лъжичка сол и лъжичка захар. Отново оставяме под похлупак, като отвреме-навреме разбъркваме. Тиквата сама пуска достатъчно захар, а какъв по добър начин за карамелизиране на лук от този. Добавяме малко къри и черен пипер и изчакваме до пълното изпаряване на водата, която тиквата е пуснала и оставяме на слаб огън още малко.
Аранжираме месото с гарнитурата и поднасяме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар