Ето и продуктите, които използвах:
1 лист бутер-тесто;
1 опаковка натурално крем-сирене
1 малка консерва сладка царевица
3-4 стръкчета пресен лук
1 опаковка пушена сьомга на слайсове
черен пипер, сол
Каперсите и сметаната ги пропуснах.
Начин на приготвяне:
Отново изрязваме с чаша формички от тестото, които поставяме във формата за мъфини, притискайки го леко към стените. След това във всяка формичка слагаме парче пушена сьомга. В отделен съд разбъркваме крем-сиренето, ситно нарязания пресен лук, добавяме сол и черен пипер и накрая и царевицата. Разбъркваме хубаво сместа и разпределяме равномерно във формичките.
Печем в предварително загрята фурна на около 200-250 градуса, в зависимост от характеристиките на съответната фурна, за около 15-20 минути.
Тествайки крайния резултат, се убедих, че това е още една рецепта, която чудесно може да се използва за подготвяне на трапезата на големи сбирки и следващия път непременно ще я включа.
Много интересна идея за хапки за парти. Мерси за идеята, мисля да се пробвам :)
ОтговорИзтриване