сряда, 14 септември 2011 г.

Предизвикателство: Прието!!!!

Тази седмица май няма да се готви тук.

След като ви разказах какво четиво ме впечатли наскоро, е време да приема предизвикателството, отправено от Габи и да ви разкажа за хората, които живеят в мен :) Въпреки, че словото не е най-добрия ми приятел, няма как да не опитам! От друга страна блогът така или иначе показва доста голяма част от нещата, които преживявам или са си просто моят живот и среда, но стига съм разсъждавала:

Голямо семейство, малка къщичка с красива цветна градинка, са част от младежките ми мечти, които се реализираха. Имаме 3 деца на най-различни възрасти, с които се уча да говорим на един и същи език. Имаме си и куче- нашия верен пазач

и градинка, за която също още се уча да се грижа добре.

Обичам да уча нови неща всеки ден и да съм в движение. Не мога да си представя да изкарам деня пред телевизора или в леглото. С други думи малко нервак по темперамент;-)

Рисуването би било едно от хобитата ми, ако ми се получаваше;-) Всъщност доста умело прерисувам, но за собствено произведение не ми достига въображение;-) Затова обичам да снимам- един чудесен начин да покажеш какво виждаш и как го виждаш. Имам голям мерак да науча повече и за снимането, но засега време за това нямам и го карам по усет;)

Скорпион съм! Приятелите ми твърдят, че съм класически такъв:-) Да не избягате сега, ей:-)! Не хапя много! Всъщност пак според приятелите ми и близките ми, животът с мен не е много ясно дали е хубав, но със сигурност не е скучен:)

Катеренето високо в планината не ми е стихията, нито пък плуването в морето. Затова пък обожавам малките селца, мирисът на трева, горските пътечки и закътаните дворчета. Това ми е любимият туризъм!

Исках да стана пилот, когато бях малка- сега ме е страх да летя със самолет:-) Затова работя на земята и в професията ми няма никакъв полет- занимавам се с таблици, формули и графики, които изцяло следват логиката и математиката и само добавям малко креативност:-)

Мразя да мразя! Предпочитам просто да не харесвам. Не харесвам лъжата, ласкателството, липсата на собствен поглед върху нещата и хората, които не умеят да носят отговорност за постъпките си. Затова пък обичам да обичам! Обичам силно и страстно, на моменти леко задушаващо;-) Предполагам идва от скорпионската ми душа!

Ъпсурд! не е любимата ми група! Харесвам Боно и компания не само заради невероятната музика, но и заради цялостната им философия на живот и действията насочени към теми, вълнуващи милиони хора по света. Именно по тази причина съм особено щастлива, че миналата година успях да си доставя удоволствието да присъствам на едно невероятно тяхно шоу в Истанбул!
Харесвам живота си такъв какъвто е. Търся красотата навсякъде и всеки ден във всичко, така както аз ги разбирам нещата. Не ми е нужно много, за да се почувствам удовлетворена, не гоня големи цели, а само малки такива ежедневно! Това съм аз:-)!

И понеже идеята е да предадем щафетата нататък, нека поемат:

Мони ( като си почине)

Марияна и

Федора

Ако някой от тях вече е подканен преди аз да се сетя, тъкмо да му припомня:-)

Желая ви хубави септемврийски дни и на всички първокласници като мен утре- Успешен старт!8 коментара:

 1. Странно ... или всъщност не чак толкова, но като четох ... си мислех как е възможно да има такава невероятна прилика между, това което ти си написала за себе си Мъхче и това, което бих написала аз ... невероятно :)
  Толкова е вълнуващо, когато видиш ... че има и други като теб ... нещо като сродна душа, поздравявам те за трите прекрасни деца, къщичката с красива градинка, професията и множеството ти безспорни таланти и хобита, възхищавам се!
  Поздрави :)

  ОтговорИзтриване
 2. Боже,Мъхче!Аз съм стрелец,но това са нещата,за които не ми достигнаха букви:)))
  Страхотна си!(Това не е ласкателство:)
  Предполагам,че има и много разлики между нас,като една от основните е,че аз не успях да сбъдна мечтата си за три деца,но сега моята любима племеница ще ме направи баба на близначета,така че,дори и косвено,пак ще съм многодетна хихихи
  Много се радвам,че научих нещо за теб и че толкова много ми хареса,написаното!

  ОтговорИзтриване
 3. Изключително ми беше интересно да те опозная малко повече, макар и през твоята призма. А за 3-те деца - възхищение и благородна завист, това беше моя мечта, но късно отпочнах проекта....
  Усмихнат ден ти желая!
  Мария

  ОтговорИзтриване
 4. Мъхче,много добре си се справила с прездизвикателството,много ми беше интересно!
  Пожелавам ти всички малки цели,постигнати ден след ден да ти носят голямо удовлетворение и наслада!
  Хубав,слънчев и усмихнат!

  ОтговорИзтриване
 5. Very nice post.Did I understand well :You have 3 kids?

  ОтговорИзтриване
 6. Евче,
  и аз се радвам да чуя, че в твое лице мога да открия сродна душа;-)Харесвам всичко, което показваш в твоя блог. Бива си те;-)!

  Кате,

  знаеш как е с мечтите: едни се сбъдват, други не, но това не бива да ни отказва да спрем да мечтаем! Колкото до чакания подарък от племенницата: ще бъдеш мноооого млада, чудесна баба:-)Убедена съм!

  Пепеляшке,
  благодаря ти;-)
  Може с този "проект" да не си започнала навреме, но пък вероятно си отметнала други, които аз дори не съм започвала;-)

  Еликсирче,
  благодаря ти от сърце!

  Dzoli,
  you're right:-) I have 3 kids:)))

  ОтговорИзтриване
 7. Хихих, и аз съм скорпионче, но съм мнооогУ задръстенУ :)) - като се събере човек с Лъв и така се получава :)))
  Вие с Дани само работа ми отваряте с този "стриптийз" :))
  Има нещо общо между нас, доста даже, но за разлика от теб, аз обичам катеренето по планините, особено ако съм седнала нейде нависоко и гледам как другите се мъбат по баира :)))
  Хубав ден, Мъхче :)

  ОтговорИзтриване