вторник, 10 май 2011 г.

Ала-браунис с малиново сладко

Това е една рецепта, която намерих в нет-а. Но поради прехвърлянето ми на нов компютър, тъй като старият легна тежко болен, ми е абсолютно невъзможно да посоча откъде я взех. Вкусът на резултата е чудесен, но мисля че леко прекалих с печенето. Това пък доведе до един леко-карамелен привкус, което ми допадна.
Ето и самата рецепта:

За основата:
2 яйца;
1 чаша захар;
1 ванилия;
1/2 ч.ч. меко масло;
1 черен шоколад;
2/3 ч.ч. брашно;
2с.л. какао;

За  крема:
250 гр. крема-сирене;
3 с.л. захар;
1 яйце;
3с.л. сладко от малини;



Начин на приготвяне:

Внимателно разтапяме шоколада с маслото, до получаване на гладка смес. В отделен съд разбиваме яйцата, захарта и ванилията. След това добавяме брашното и какаото и продължаваме да разбъркваме до хомогенизиране на сместа.Изсипваме съдържанието в намазнена тавичка.
За крема смесваме яйцето, захарта и крема-сиренето. Добавяме сладкото от малини и получената смес изсипваме върху основата. Пече се в предварително загрята фурна (около 200 градуса) за около 30-45 минути в зависимост от фурната. След като изстине напълно се реже на малки хапки, които чуедсно подхождат на сутрешното или следобедното кафе:-)

Няма коментари:

Публикуване на коментар