сряда, 20 април 2011 г.

Зелена салата с пиле и синьо сирене в кошничка

Най-накрая времето се оправи- има слънце, меко е и не вали- с други думи:

Време е за пролетен обяд!

В моя случай това се оказа разновидност на зелена салата и биричка:)
Тъй като чисто физически не съм човек, който може да гладува или да пости (което според мен е същото), в салатката ми присъстват и продукти с по-голяма хранителна стойност, според моите потребности.
Необходими продукти:

1 бр. замразена тортила;
2-3 свежи листа салатка;
2-3 пилешки бонфилета, предварително сварени в подсолена вода;
1 стрък пресен лук;
1/4 краставица;
синьо сирене по избор;
2-3 репички;
майонеза, кисело мляко, черен пипер, сол;




Тортилите, които купих се продават на 6 броя в пакет, но така пък имам винаги на разположение още, ако ми потрябват. Преди си правех труда сама да приготвям тестото и да ги пържа, но откакто се продават по магазините, намирам за по-практичен варианта със закупуването им. В тиган за палачинки се поставя съвсем малко мазнина и тортилата леко се запържва от двете страни. След това се поставя върху външната част на подходяща по размер купа и леко се притиска към нея, за да заеме формата и. Оставя се да изстине и да преседи около 1 час (може и по-малко). През това време всички зеленчуци се нарязват, също и пилешките филенца и синьото сирене. Подправят се и се объркват хубаво. Приготвяме млечно-майонезен дресинг в съотношение 2:1 и подправяме със сол и черен пипер.
Във вече оформената кошничка изсипваме салатата и добавяме дресинга.
Допълнителните добавки към зелената салата и тортилата, разбира се, могат да варират според вкуса на консуматорите.




Аз лично излязох на двора, отворих си една биричка и се наслаждавах на обедното слънце!

Няма коментари:

Публикуване на коментар