В нашето семейство десертите са на особена почит. Тортата, която ще направя днес е нещо, което доста често присъства на трапезата ни, най-вече поради факта, че се получава страшно вкусна, а се приготвя много бързо и лесно. Опитвали сме няколко варианта на козуначена торта, но тази ни допада най-много. Тортите с крем-карамел или топъл нишестен крем според нас не са достатъчно пръхкави.
Ето и начина, по които я приготвям:
Продукти:
1 козунак
600-700 мл прясно мляко
1 ч.л. какао
течен шоколад
1 шоколадов крем "Парадайс" на "д-р Йоткер"
1 ванилов крем "Парадайс" на "д-р Йоткер"
Начин на приготвяне:
Нарязваме козунака на парчета с приблизителна дебелина 1,5-2см. Идеята е да се получи горе-долу дебелината на стандартен блат за торта. Формата на парчетата няма никакво значение. Подреждаме парчетата плътно едно до друг в съд за торта или друг съд със стени. Сиропираме леко така получения "блат" с предварително приготвено мляко с какао. Предполагам може и с други сиропи, но на мен лично плодов сироп ми се струва, че не "пасва" достатъчно, докато млякото си е "класика". Нанасяме първия слой крем. Аз започвам с шоколадовия. Следва нов ред блат и отново сиропираме. На този етап добавям един тънък слой течен шоколад, просто за подсилване на вкуса.Отгоре нанасям ваниловия крем. Следва последният ред блат, сиропиране и завършвам отново с ванилов крем.
Така приготвената торта се поставя в хладилник за няколко часа.
Вкусът е невероятен!
Няма коментари:
Публикуване на коментар