четвъртък, 17 февруари 2011 г.

Крем супа от тиква

Много обичам крем супи и когато се спомене думата "СУПА", в съзнанието ми най-често изниква този и вариант.
Имах една тиква на разположение и реших, че в тези мразовити дни, една топла супичка ще ни дойде добре. Направих я по различни идеи, взаимствани от няколко места, като изключих някои и добавих  други стъпки. Та да се върнем на рецептата:




Необходими продукти:

1 тиква
0,5 л вода
200 мл прясно мляко
1 малка глава лук
2-3 скилидки чесън
2-3 с.л. зехтин
2 картофа
2 моркова
къри, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквата на парчета и поставяме в тенджера да се вари, заедно с картофите. През това време задушаваме в малко зехтин лукът, чесънът и морковите, нарязани на кръгчета. Добавяме сол, черен пипер и къри и оставаме още малко на огъня. Добавяме ги към сварената тиква и пасираме. Добавяме прясното мляко и хубаво разбъркваме.
Консумира се топла.Аз я поднесох с препечени филийки хляб:-)


Няма коментари:

Публикуване на коментар