понеделник, 11 юли 2011 г.

Студена лятна супа

В летните горещини имаме нужда от повече течности и повече прохлада, а какво по-добро от двете наведнъж. Още по-добре се получава, ако с всичко това можем и да се нахраним.
Освен тараторът, който си е класика през лятото, ето още едно свежо предложение, което се приготвя буквално за минути.

Студена супа от зелен фасул, моркови и джанки:





Необходими продукти:

*200 грама зелен фасул;
*5-6 джанки;
*1 малка глава кромид лук, нарязан на полумесеци;
*1 морков на кръгчета;
*1 домат ( може и доматен сос);
*3-4 скилидки чесън;
*сок от лимон, сол;

Почистеният фасул се поставя във вряла вода. Добавя се морковът, лукът, чесънът и джанките и се варят до поомекване. Добавя се нарязаният на дребно домат и се подправя със солта и сокът от лимон. След около 5 минути се отстранява от котлона.

Консумира се студено и носи истинска прохлада като основно ястие или между храненията.

4 коментара:

  1. О, да познавам вкуса на тази супа -
    великолепно лятно предложение.
    Поздрави и много усмивки, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, Дианка:-)
    И на теб желая много свежи поводи за усмивки!

    ОтговорИзтриване
  3. Хаа ... каква интересна супа :) Аз да си призная не съм опитвала подобна, а звучи много добре :) Мъхче, благодря за идеята и предложениети и ти пожелавам много хубави летни дни и красиви емоции :)

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря, Ева!
    И на теб пожелавам незабравими летни дни.

    ОтговорИзтриване