сряда, 5 август 2015 г.

В разгара на сезона - Лефкада

Така. Върнах се. Починах си. Уморих се. Готова съм за нова почивка;)

Сега накратко- бях на Лефкада-шарен остров!



Островът няма нужда от представяне, а ако трябва да дам препоръка, ще посъветвам да прескочите летния сезон и просто да се гмурнете в това приключение в края на сезона. Онова, което търсех, не го намерих измежду тълпите с турусти, но видях потенциала за друг момент. Той пък от своя страна едва ли ще дойде отново в следващите 10-тина години, но все пак... кой знае?
Най-общо казано, на острова има всичко. Плажовете са най-различни и колкото по-трудно достъпни стават, толкова по-хубави. За съжаление на 40 градуса и 100% влажност желанието ми за разходки рязко спадаше всеки път, когато вятърът утихне или климатикът спре (според местоположението ни). Обиколихме почти целия остров, с изключение на едно малко парче земя, неотбелязано като интересно в нито една рекламна брошурка. За сметка на това разгледахме тази част от острова откъм морето, т.е. плавахме с кораб, а също и с лодка. Всички селца от западната част, през които минахме, бяха колоритни и прекрасни. Всички плажове- изумрудено сини, всички пътища- необичайно тесни за толкова популярен остров. Беше хубаво! Много хубаво!

И малко снимки в подкрепа на думите:

























































И след като тази година три пъти успях да отида на долното море, време е да стегна багажа и да отида за четвърти път на среща с морския бряг, този път тук. Бургас, идвам, чакай ме!

24 коментара:

  1. Е, завиждам ти, явно и открито. Четвърти път... :)
    Аз успях само от една кола да зърна морето, минавайки през Поморие (ако не се лъжа), отивайки на една сватба в онази посока. И толкова засега... Видяхме за минутки от няколко километра разстояние. И не знам дали ще може за повече, затова ще те помоля да му предадеш най-обични поздрави, Мартичка! А теб прегръщам и ти пожелавам да не спираш да си почиваш! :)
    Снимките ти са страхотни!

    ОтговорИзтриване
  2. Чуудно :) ние бяхме решили да ходим през май, но в последния момент си сменихме резервацията за Пелион :) и си го оставихме уж за септември, но както изглежда за сега, както и ти ми пожела май ще минем по дължината на ципа на Ботуша :) и го отлагаме за догодина, до тогава ще ме топлят прекрасните ти снимки!
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. Марте, разкош! Приказно красиво, прекрасни снимки, браво! Гуш и поздрави на Бургас ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Разхладих се, потопих се и се насладих на цялата красива атмосфера. :)

    ОтговорИзтриване
  5. Поздрави на Бургас, дано поне успея да поплувам малко в море тази година, трябва да се докосна до теб, белким прихване! Ама сте прекарали ваканция на прелестно местенце, да се накефиш на концерта в Бургас и да пратиш целувка на морето от мен!
    Прегръдки, Мартич!

    ОтговорИзтриване
  6. Много цвят и настроение ми донесе споменът от чудесната ти почивка,Марта!Пожелавам ти скорошно повторение,а на себе си .......да стъпя на малката остра скаличка от снимката:)))))
    Спокойна нощ и шеметно утре!

    ОтговорИзтриване
  7. Дразнителко такава!! Хвърли ме в размисъл и току-виж- съм се организирала в следващите месеци. При мен нещата по организация бързо стават,почти ненадейно.Ааа, и прекаляваш с ваканциите тази година (нали тренирам за свекърва:)))) Пожелавам ти догодина-пак там (човек никога не знае...) Прегръдки и благодаря за прекрасните снимки!

    ОтговорИзтриване
  8. Марте, приказно е! Лятото още е тук, наслаждавай му се по твоя приказен начин!

    ОтговорИзтриване
  9. Марте, добре че си ти, за да ме зареждащ с толкова колорит :)
    И Бургас те чака, ама ти си знаеш :)
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  10. Е, ама ти определено си за завиждане, Марте! Прекаляваш вече! Къде дават така четири пъти на море за една година? Ти до НГ може и пет да ги направиш. :))) Ама ти го пожелавам от сърце, мила - радвай му се колкото може повече и бъди щастлива!
    А Лефкада, снимките и всичко останало е невероятно красиво, дори и при този изтощаващ климат! Само някак ми липсват в публикацията лакомствата, които сте открили там. Не вярвам да сте го карали само на Узо! ;)))
    Желая ти безгрижен, красив и пълен с прекрасни преживявания август! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  11. Ехаа, че красиви кадри ни показваш, Марте! Ти явно много го обичаш това море?! Браво, браво! И такива хора трябва да има - аз пък почти мога да мина и без.
    Красива и цветна е Лефкада, а снимките на залез с хвърчилата са ми любими.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Мъхче,
    благодаря ти за чудесната виртуална разходка.Прекрасните ти снимки ми донесоха наслада и удоволствие , прекрасна е Лефкада.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
  13. Ей, че хубаво! Пъстро, стархотно ми харесва! Благодаря Марте!

    ОтговорИзтриване
  14. След тези кадри измести много бързо разни други места в „ту ду“ листата. Чудесно изглежда! Айде скоро пак!

    ОтговорИзтриване
  15. Шарено, пъстро, ама чисто и красиво :) Страхотен цвят има това море пък! Пожелавам ти да идеш пак :) в края на сезона. Да си починеш на та якрасота!

    ОтговорИзтриване
  16. Много красиво ни го представяш, Марте!
    С удоволствие бих посетила Лефкада, но май през есента :)

    ОтговорИзтриване
  17. Лелеее ... красота! Страхотни снимки Марта :) И ... поздрави на родния Бургас и морето!

    ОтговорИзтриване
  18. Страхотни снимки, Марта! Красиви брегове!
    Хубава и вълнуваща нова морска почивка!

    ОтговорИзтриване
  19. Страхотно местенце и страхотни снимки! Благодаря за разходката, Мартичка!
    Поздарви!

    ОтговорИзтриване
  20. Леле, Марте, къде ни отведа бе мила :) Направо не мога да се нагледам и пак ще се върна нагоре, само да напиша..! Е не знам защо, но никога не успявам да уловя моментите просто случайно, възхищавам ти се на този истински талант!
    Прелестно местенце, много ми допада като излъчване и със сигурност искам да отида там. Фотографиите ти, ах тези фотографии, направо нямам думи те са виновни за всичко, човек се влюбва безвъзвратно в местата, които заснемаш!
    Прегръдка от мен и чакам да свирнеш за кафе :)

    ОтговорИзтриване
  21. Ех, Марта, не се наскита и ти ей....чудесни снимки, чудесно настроение, както винаги!
    И още много острови да изръшкаш и наснимаш!
    С усмивка
    М

    ОтговорИзтриване
  22. Приказно, вълшебно, страхотно...,
    прекрасни снимки и лятно настроение, Мъхче.
    Благодаря, поздрави за теб и още дни на хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
  23. Марте, направо онемях от страхотните ти снимки!
    С нетърпение очаквам и следващи такива, май повечето кулинарни блогъри имаме страст и към пътуванията...дай боже и на теб и на всички - повече такива моменти!

    ОтговорИзтриване
  24. Марте,цветно и щуро е било,личи си!Радвам се,че сте отпочивали!То от средата на юли до средата на август за никъде не е,всеки е хукнал на някъде.Созопол и той ще ви е харесал без съмнение,чакам да доложиш успя ли да презимуваш насред август месец :) .

    ОтговорИзтриване