четвъртък, 23 април 2015 г.

Трудово обучение

Значи, никак не желая животът ми да се върти около прогнозата за времето, обаче давам му се напоследък , да му се не види;)
След дългото заседяване у дома, всичките ми планове са свързани с "навън", а когато се налага да вадя отново якето и ушанките, настроението достига минимума на синусоидата. Искам да е топло, да изкарам дните си на зелено, да градинарствам, да се дървозанимавам, да туриствам и все такива почти несъществуващи глаголи.Миналият уикенд бях сама с децата и точно тогава ми се доиска да направя една саксийка, за чието изпълнение щеше да е хубаво да имам мъж. Но не! Ама бръмбарът така ме човъркаше, че изкарах цял ден с едно трионче и различни размери клонки и търках, белих и лепих един работен ден, в края на който едвам успявах да си сипя вода с по-работната ръка;) Ама пък ми беше кеф. Дори разбрах защо половинът изкарва почивните дни на двора- хем шумът от децата се разсейва на въздух, хем мозъкът му се продухва. Въобще кеф;)
И сега да ви покажа моето пролетно творение. Ако на някой му хрумне да си прави такава, да пита или просто да приготви по някакъв начин кръгчета от клонче, лепило, подходящо за целта, малка саксийка ( че с голяма ще ви се разкаже играта) и красиво цвете. После ръцете и главата ще свършат останалото сами. Идва уикенд, аз отново ще съм сама и вече два бръмбара се бутат за внимание в главата ми.Единственото ми чудене сега е: Това цвете вън или вътре да го държа?Хубави почивни дни и за вас!

33 коментара:

 1. Когато си вътре - дръж го вътре, като излизаш, взимай го със себе си. Че да се радваш на труда си и хубавия резултат! :)
  Браво на Майстор Сръчко!
  Прегръдки, Мартичка. :)

  ОтговорИзтриване
 2. Мерте, браво на сръчните ти ръчички! Много интересна саксия си сътворила - бутикова!
  Поздравления и последвай съвета на Герито :)))

  ОтговорИзтриване
 3. Много интересна идея! А иначе цветето си е за навън. Вербена, нали?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Вербена, да, но се чудя дали на перваза вътре няма да е пак красиво

   Изтриване
 4. Много интересна идея! А иначе цветето си е за навън. Вербена, нали?

  ОтговорИзтриване
 5. Бръмбърът си е свършил добре работата и резултатът си го бива, Марте. Сега една и с камъчета да облепиш ;)
  Аз пък искам да се науча да плета с ракита, ама нямам учител около мен, та моят бръмчалник вече полудява, че и аз с него - де когото видя напоследък, все питам знае ли и може ли :)))
  Прегръдки и хубав, ползотворен уикенд!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ооо, Ирма, и за камъчета съм готова с материал, но пак ми трябва мъж за помощ и ще почакам

   Изтриване
  2. А няма ли в нетя уроци за ракита?

   Изтриване
 6. Марте, чудесна саксия, страхотно ми хареса идеята ти!

  ОтговорИзтриване
 7. Очарователна е саксийката, Мъхче! Мога да си представя колко труд е това, но пък си струва.
  С нетърпение ще чакам да видя, от следващия двубой на бръмбарите, кой ще победи :)
  Поздрави! Хубав и творчески уикенд!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Мерси, Снежи, бръмбарите днес ги смениха целодневните гости:) друг път.

   Изтриване
 8. Много красива саксия си направила, Мъхче! Аз нямам време за подобни неща в момента, но след време с удоволствие ще си направя и аз една подобна, че много ми хареса. Само трябва да си намеря по - големи клонки, че тези, които си бях отделила за един свещник подобен на саксията са достаа малки. Прегръдка и слънчеви пролетни дни ти пожелавам.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Габчо, с по- малки ще е повече работата. Тези са оптимални. Прегръдки.

   Изтриване
 9. Голяма играчка е паднала, но си е струвало! Още преди да прочета текста, саксийката ме грабна! Уникална е , Марта! Цветето е външно, мисля:) Поздрави!

  ОтговорИзтриване
 10. Мъхче,
  твоята идея идва точно на време.Имам две закупени саксии, които не са здрави.Започна да се рони външният гланциран пласт.От известно време търся идеи за да мога да ги реставрирам.Едната е много голяма - за засяване на дръвче, а другата - по - малка.Искам да ги облепя отвън така, че да не може да се ронят.Не знам дали твоята идея ще е удачна.Ти можеш ли да ми дадеш някакъв съвет.Може би ще стане да се облепят с камъчета или нещо друго, но трябва на първо време да се спре изронването на глината.Всяко лято бяха навън, на слънце и може би затова се повредиха.Но сега не знам как точно да ги реставрирам.Твоята саксийка е станала чудесна, но сигурно е напълно здрава и така по - лесно става лепенето.
  Поздрави !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря, Ели. Със сигурност ще трябва да стигнеш до неизронен слой, ако саксията не е непоправимо изронена преди да слагаш каквото и да е отгоре.

   Изтриване
 11. Перфектна е саксията, Мъхче!
  И аз навремето си спомням, че правих някаква саксия с мидени черупки, която обаче мистериозно ми зачезна, след N-ото пренасяне в нова къща вероятно.
  Много ми харесва така, с дървенийките, красива е!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ооо, тези местения хем са ми любими, хем доста подобни загуби търпим. Мидички звучи топло и морско:)

   Изтриване
 12. :) ама много си ми любима ти! Да ти кажа аз правих един коледен венец преди време и то трябваше ей такива клончета да нарежа, ама аз нали съм хитруша, сложих кръгчета от коркови тапи, става за минути;))) е, така е много по-оригинално и ще взема и аз да си поиграя някой ден. Голяма красота си сътворила, пък най-важното е, че заниманието ти е било приятно. Поздрави!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хитруша си, даваш ми много идеи сега с този корк. Прегръдка, Бонбон!

   Изтриване
 13. Ау, Марте, чудесна саксийка си направила, много, много ми харесва!
  Ще се възползвам от идеята ти при наличие на свободно време и материали.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Материала е наоколо, Весе, виж времето май е кът при всички ни

   Изтриване
 14. Много добре ти се отразява лошото време, Мъхче! Страхотна саксийка си направила, обаче като знам как се търка с триона, направо се чудя как въобще си си сипала вода :)
  Поздрави и хубави почивни дни на теб! Слънчево и топло е!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Хаха, ами всъщност останах си почти жадна този ден . Хубава неделя и в центъра на БГ желая:)

   Изтриване
 15. Браво, Марте! Получило се е много добре! Аз също обичам да майсторя разни неща и да давам нов живот и смисъл на иначе скучни нещица:) P.S. Цветето -навън.

  ОтговорИзтриване
 16. Светле, явно сме от една порода. Поздрави и благодаря!

  ОтговорИзтриване
 17. Сега ще ме накараш да включа храстореза и да си направя една такава саксийка,ама много е готина.Обаче с триона не си и помислям да стържа цял ден,по-добре да ми остане време да се опна на люлката и да съзерцавам вербената.Тя обича много слънце,така че не я прибирай.Очаквам да видя каква порода са били бръмбарите от този уикенд.Моите бяха порода,сменяща просторите на балкона-мноооого пипкава история беше ,с половинката се редувахме да изкачваме Еверест по дървената стълба чрез стократно качване и слизане. :)
  Хубава работна седмица,мила!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ми имаш люлка, цопваш се;) Аз си имам трион;))
   Роска, аз пък ще чакам да видя простора;) Задава се уикенд- хубав да ви е!

   Изтриване
 18. Каква симпатична саксийка, винаги и навсякъде може човек да я постави и да излежда добре и да си стои като на мястото, това е заради топлите и натурални цветове!!
  С тези сръчни ръчички, квото пипнеш, чудеса създаваш, сладурке :)
  Прегръдка!

  ОтговорИзтриване