неделя, 26 октомври 2014 г.

Белгийски дневници в картинки

След " еуфорията" от вихъра на циклона, дето ни сполетя този уикенд и първият сняг за сезона, искам да се върна малко назад в началото на месеца и да споделя туй-онуй:


Човек и добре да живее, се жени и тръгва на сватбено пътешествие. После сватбата се превръща в хубав спомен и остават пътешествията. Колкото по-често, толкова по-добре, без значение от посоката, важното е да са споделени с правилния човек.
Когато в началото на месеца моят Половин реши да ме заведе на пътешествие по случай рождения си ден, аз избрах най-"романтичната" дестинация на света, която учуди не един и двама от близките ни приятели. "Брюксел?!?!?! Интересен избор?!?! Какво ви насочи натам?!?!". Истината е, че имах огромно желание да посетя Брюж ( не заради филма-него дори не съм гледала още, а заради стотиците прегледани снимки, които ме накараха да мисля, че този град си заслужава виждането). Та от дума на дума, мераците ми с градовете наоколо станаха 4 и сега ще споделя малко снимки и впечатления, без да изпадам в детайли по всякакви организационни и културни въпроси.

Антверпен:
Казват бил най-аристократичния град в Белгия. Аз това не знам, диаманти например не видях (не ги и търсих). Достатъчно голям град е, за да има какво да видиш и да правиш и в същото време достатъчно малък, за да се почувстваш добре. Пропуснахме единствено гарата, която много исках да видя, но не се получи.































Гент:
И тук имахме известни пропуски- не видяхме онези 30000 сънародници, за които сме чували ( и по-добре). Обаче Белгия започна все повече да ми харесва. И тук като в по-горната страна има канали и велосипеди, но не в онова количество. Спокойно, дружелюбно, красиво. Малки улички, цветя и октомврийско слънце:























Остенде:
Попаднахме непланирано, но тук изживях една от мечтите си- да се разхождам по огрооомен плаж, с огроооомен отлив и единствените обекти наоколо да бъдат човек и куче. Прекрасно, тихо време, топло слънце и ние двамата-наистина сбъдната мечта:

































Брюж:
-още една сбъдната мечта. Може и да имаше туристи, но без онази припряност да отбелязват посетените туристически обекти, а просто хора, наслаждаващи се на всичката красота наоколо. Тук ядох и най-вкусния шоколад, пих и най-хубавата белгийска бира и не си купих дантела;)Тук изкарахме и най-важната и най-романтичната вечер от всичките дни в Белгия.

























































И след толкова обикаляне на района, беше грехота да не останем поне за ден в Брюксел. Трябваше лично да проверя дали този град никак не си струва и честно казано мисля, че когато човек ходи там, където го влече, няма как да не му хареса. Брюксел и пъстър и интересен. Аз съм доволна и благодарна!




















































36 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни места,Марте!
    И прекрасни снимки!
    За мен винаги има какво да видиш в един град :)
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз така мисля, Дани! Прегръдки и благодарности!

      Изтриване
  3. Тъкмо си направих кафето и седнах... няма такова удоволствие, Мъхче, благодаря ти! Много съм развълнувана, много. Не само красотата на тези места, които дори и не бях чувала, освен Брюксел, но и емоциите, които долавям. Ах, тези красиви градове, от всяка снимка човек може да направи картичка. Бих искала да коментирам всеки фотос, но коментарът ми ще стане по-дълъг от публикацията ти! Пожелавам ви много такива сбъднати мечти, красиви дестинации и да ги споделяш с нас, че за малко се уплаших, че нищичко няма да ми покажеш!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Е, Бонбон, ако се чудиш за какво пътешествие да си трошиш парите, нещо извън топ 20 дестинациите, свирни-ще помагаме с идеи;)
      Благодаря ти, пожелавам го и на теб!

      Изтриване
  4. Откога чаках този доклад, ама си струваше! Да ходите по-често на такива романтични дестинации, за да се насладим после на твоят доклад в снимки:)

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  5. Ходила съм 3 пъти в Брюксел и пак ще отида:) Уловила си очарованието на Белгия, Марте! Обичам този град, с невероятния аромат на шоколад и малки улички, пълни с цветя. Разкошни снимки, хубава седмица от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, само не казвай шоколад, че ми се разтуптява сърцето;)Как пък един кофти не улучих;)?

      Изтриване
  6. Толкова хубаво ми стана с тези снимки-красиво е....Благодаря ти ,Марте!

    ОтговорИзтриване
  7. Снощи, преди сън бях тук и разгледах с най-голямо удоволствие красивото ти приключение, Марта, но явно потопена в насладата съм пропуснала да цъкна на "публикувай" коментара. Много красива и спокойна ми се видя Белгия преди десетина години (от тогава не съм била там). Бях в Шарлероа и Намур и ми бе достатъчно, за да се влюбя в нея. Не знам защо още не съм се върнала там... както виждам, има толкова още какво да се види там. Прекрасни кадри си запечатала с обектива, Марте - изключително красива природа и архитектура, много стил, финес и романтика! Благодаря ти за споделеното удоволствие!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ирма, не си се върнала, защото има какво още да се види за пръв път. После ще повтаряме, ако има начин.
      И аз ти благодаря!

      Изтриване
  8. О, страхотна разходка си направих с теб, Мартичка! А и снимките, толкова красиви! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  9. Приятна разходка, чудесни снимки!
    Прегръдки и хубава нова седмица.

    ОтговорИзтриване
  10. Бях едва в осми клас, когато посетих Белгия и спомените ми вече бледнеят.
    Благодаря, че ме върна назад във времето, Марте!
    Беше истинско удоволствие за мен.

    ОтговорИзтриване
  11. Браво! Отдавна чаках снимков материал от пътешествието, заслужаваше си чакането, Марте! Дай боже всекиму много такива щастливи споделени красоти, емоции и вкусове. Прегръдка, ама голяма! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ева, като ми кажеш така и почвам да си вярвам;)
      Дай Боже всекиму! Прегръдки!

      Изтриване
  12. Ей Мъхче, преливам направо от кеф! Страхотна разходка в страхотни снимки и настроение!
    Дъщеря ми беше наскоро в 3те малки града - А , Г и Б, и не можеше да спре да ми обяснява да отида, защото били точно за мен и съм щяла да се влюбя в тях. Знаех, че е права и тогава, но сега вече съм сигурна. Тта, отдавна съм ги заплюла, ама нейсе....Белке моят Половин ме заведе там на някое романтично пътуване - всъщност октомври е рай за снимки навсякъде по света!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марийче, то на живо е по-хубаво, ма аз нито мога да обхвана с апарата онова, което виждам, нито мога да го пресъздам. определено си заслужава, но като затръгваш, не пропускай и плажовете- страхотни са при хубаво време.
      А твоят Половин ще те заведе като гледам-добро момче е;)

      Изтриване
  13. Очарована съм, Мъхче
    и благодаря за чудесната разходка - прекрасни снимки,
    със страхотни моменти и атмосфера.
    Поздрави за теб и още вълнуващи пътешествия.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поздрави за теб, Дианка!
      Прегръдки и благодаря!

      Изтриване
  14. Светът е за двама :)
    С нетърпение очаквах снимките, доволен съм :)
    Пожелавам ви много такива пътувания!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз доволен, Зори! Благодаря и връщам пожеланията!

      Изтриване
  15. Очарователни моменти си запечатала, Марте! И невероятни емоции! Красиво, романтично и незабравимо е било пътешествието ти! Пожелавам ти много такива! Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  16. Много романтично и прекрасно, Марта!
    Направо с влюбих в твоите снимки и си пожелах да посетя тези места, които си показала. А на вас желая още и много такива пътешествия!

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря за разходката,Марте!
    Имам едни туристически списания от преди доста години,та още в тях ме бяха впечатлили снимките и статията за Брюж,а сега ти добави още щрихи.
    А това дали едно място или пътуване ще е романтично зависи изцяло от нагласата и настроението на пътуващите.Така че това е вашето място и вашата сбъдната мечта,а какво по-щастливо чувство от това?С пожелание за нови сбъднати хоризонти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За другото си права ( нагласата), но и мястото много помага. Голям кеф ти казвам;)
      Благодаря ти, Роси, да ти се връща;)

      Изтриване
  18. Как са пременили Малчо... ;)
    Ама, Марте, през твоите очи всичко ми изглежда красиво! Благодря ти, че сподели!
    Благородно ти завиждам за възможността да пътуваш с любимия човек... Да вземем и ние да се оженим, за да стигнем до пътуванията. ;) Гарантираш ли подобно развитие на сценарият?
    Усмвики и хубава вечер ти желая!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хаха, Герчо, и това ще стане някой ден. Като начало ще редувате бъхтане с кратки почивки, после ще се оглеждате все повече в почивки и накрая ще почнете да ги реализирате.
      Гарантирам ти, че на моите години ще си ме задминала в пътуванията;)
      Усмивка и прегръдка за теб!

      Изтриване
  19. Доставихте ми истинско блаженство с тази толкова пъстра виртуална за мен разходка !

    ОтговорИзтриване