сряда, 31 август 2011 г.

Време за приключения

Ходили ли сте в Коколандия?



Едно чудесно място за следобедна неделна разходка, на която дори и пред-пубертетите не отказват:) Посещаваме го най-редовно, да не кажа веднъж месечно, но обикновено не нося фотоапарат, а този път взех.



Мястото е в Борисовата градина, сред дълбока борова гора, което го прави чудесно за летните жеги (не че тази неделя беше кой знае каква жега, но все пак още е лято). Навремето тук беше къщичката на баба Яга ( онази на кокошите крака). Сега от онова време е останало само това:


Събрахме децата и хайде по дърветата:-)
Има няколко степени на трудност, според възрастта или физическите особености на всяко дете. Биват разпределени по кръгове, като последният е някъде в облаците!

Никъде не е казано, че съоръженията могат да се ползват само от деца (даже напротив), да не кажа, че едвам се удържах да не се кача и аз поне на първи кръг, но някак си евентуалния срам, който бих изпитала при провал, ме спря:-)
Освен въпросните изпитания, има изкуствена стена за катерене, детско бънджи, миниголф и няколко по-дребни занимавки, за по-дребни придружители.



За придружителите има безалкохолни напитки и бира, а също доста често забелязвам деца празнуват там рожденните си дни- хубава идея, но в случаите, когато си роден през лятото. Колкото и разтегливо да може да бъде това понятие, в нашият случай (януари-февруари) не върши работа.



Така че, ако сте пропуснали, възползвайте се:-) Ако не сте, отидете пак- това е един чудесен начин децата да се поборят малко физически при този така или иначе твърде виртуален свят, в който живеят.




Ако не ви се занимава, поне се разходете в парка:)




Хубав ден ви желая!

8 коментара:

  1. спомням си като малка колко ми беше странно и страшно това място. Харесваше ми ужасно. После стана сборище на наркомани. Сега е по-добре. Единствената грозота е химическата тоалетна, но по-добре от нищо. Май.
    А и това е най-прекрасната част от Парка на Свободата, или както и да се казва сега. Обичам да тичам там, да минавам оттам, джунгла насред града... може да се засечем там някой път:)

    ОтговорИзтриване
  2. Мъхче,чудесно местенце!Като живеехме в София и ние честичко ходехме!Тогава имаше малък и голям кръг между дърветата,мини голф,беше забавно и релаксиращо!

    ОтговорИзтриване
  3. Мъхче, бяхме чували от познати за това местенце, но не сме ходили. Благодаря ти за прекрасната информация, разказ и снимки.:-)) По всичко личи, че си струва да се посети, защото и малки, и големи ще останат доволни.
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотно местенце! Наистина бхи го посетила, ако живеехме в София. И без това малкият се чуди къде да се почекне:)

    ОтговорИзтриване
  5. Ja dies sit bestimmt gut fuer uns die auf regelmaesige Basis essen (und viel sueses)Ich lebe in Dorf und habe Wald in di Naehe wo Ich regelmaesig spazieren.das Beste Sport ist ganzen Tag hinter 2 jarigen Kind rennen;)

    ОтговорИзтриване
  6. Ааа знаем го ние това местенце :)) И ние го навестяваме, но моите хлапета са малки и само на батута и на бънджито скачаме за сега :) Хубави снимки!!!
    И на мен ми напомня за детството, в този парк съм израсла, а баба и дядо живееха на 5 мин. от това място и обичах да ходя на къщичките на баба Яга:))
    Знам вече къде да ви намеря през уикенда :)))
    Поздрави Мъхче и весели престоящи почивни дни:)

    ОтговорИзтриване
  7. Поздрави на всички ви и хубав уикенд!
    Бих се радвала да срещна там всяка от вас:)

    ОтговорИзтриване