понеделник, 15 август 2011 г.

Как да си докараш умора от "почивка"

Елементарно е:

Отивате на море на българското черноморие и въпреки че много се стараете да не близвате местната вода, таратор, супа и т.н., нещата просто се случват сами.

Това беше последният ми опит-повече НЕ! Повече няма да ми стъпи краченцето на море на Лозенец!!! Колкото и иначе да харесвам този курорт (беше ми любим до оня ден), горчивите спомени от него изплуват и нито хубавият плаж, нито приятните заведения, усещането че съм си у дома или спокойствието, което иначе излъчва, няма да могат да потушат горчилката.
След като преди 6 години изкарах най-кошмарната си почивка там с голямата ни дъщеря, която включваше много пране поради стомашно-чревни вируси, скоростно прибиране към София с еднодневна отбивка Окръжна болница-Пловдив и последващи 10 дена продължение у дома, което доведе едногодишната тогава до пълно изтощение и невъзможност да ходи, тази година всичко това се стовари отново на главите ни с малката ни дъщеря, която в момента е също на 1г.
От деня на пристигането ни от 12-членната ни компания, разпределена по равно деца-възрастни, всеки ден по двама се настанявахме по тоалетните. За едноседмичната ни "почивка" статистиката е 12 болни в по-лека или по-тежка степен, едно 4-годишно попълнение на бургаската болница за два дена и последващи системи в София и малката, която вече осми ден от завръщането ни, не може да излезе от порочния кръг. Незнам какъв му е случаят на курорта, но все се надявах, че след като веднъж вече съм минала през този ад, то сега съм си платила и повече не е редно да ме сполетяват подобни злини. Да, ама не....
Иначе ще кажа само, че Лозенец ме изненада приятно откъм развитие- няма ги големите хотели, дънданията вечер, тълпите пияни младежи, чалга-заведенията...поне аз не ги видях. Само снежнобели воали, веещи се на вятъра, семпли кръчми, уютни барове и много добро обслужване(макар да нямахме възможност да проучим въпроса докрай). Така че, ако сте резистентни на тези заболявания-това е мястото за почивка според мен:) В противен случай си докарвате напрежение, последващо от безсънни нощи с малко безпомощно човече, обиколки по болници и мноооого умора...

Ето и малко снимки от много малкото, които успях да направя:
Явно тази година просто не ни се получи..... Надявам се занапред да ни чакат само хубави почивки:)

13 коментара:

 1. Мъхче,съчувствам ти!Бързо оздравяване и моят съвет е преди зимата поне за 2-3 дни да качиш дечицата някъде в планината,но на по-високо!Радвам се,че те виждам отново:)))
  Лека седмица!

  ОтговорИзтриване
 2. Оооо Мъхче, мила как добре те разбирам, последните две години всеки престой на морето с децата ми костваше подобни неприятности, само че други ужасни вируси, кашлици до спазъм, болки в ушите, високи температури ... не ми се говори, чак не ми се ходи на любимото ми иначе море! А тези стомашните вируси са ми "най-любими", след като на два пъти едвам не изпуснахме голямата ми щерка ... първият път бе на година и половина ... много добре те разбирам, тя от 11 гг. бе паднала под 8 и бе страшен ад, само аз не се заразих, май заради зверския стрес от преживяното ... това са нах кошмарните вируси за малки деца! Надявам се много вече да сте добре и час по скоро да видиш малката ти принцеса, пълна с енергия да тича около теб!!! Прегръдки за цялото ти семейство ... и да планината е много добра идея :)
  П.С. Снимките са жестоки!!!

  ОтговорИзтриване
 3. Много съжалявам за злополучията!
  Дано малката ти дъщеричка се оправи бързо, на тази възраст ентеро вирусите са много тежки за тях, от опит казвам - моите две дечица минаха по тоя път (вкючително прием в болница), само дето ние живеем на морето и всяко лято сме дежурни с тези оплаквания.
  Пожелавам остатъка от лятото да е чудесен, без болести, весел, слънчев и цветен!

  ОтговорИзтриване
 4. Е все пак сме в България, не знам защо всички имаме високи очаквания за нещо по-добро, като сме тук! Трагично, но факт... обслужването и хигиената по курортите е по-зле и от баба Мария на село.

  Все пак на снимките си хванала добрите му черти.

  И от мен пожелания за скоростно оздравяване и както каза Катерина, планината е добро предложение.

  ОтговорИзтриване
 5. Много съжалявам за злополучната почивка !
  Но едва ли морето край Лозенец е причина:(
  Винаги по морето има стомашно-чревни вируси!
  Скорошно оздравяване и хубаво лято /или остатъка му!/

  ОтговорИзтриване
 6. Много неприятна ситуация! :( Съжалявам, че сте минали през този ад, наистина от почивка в България всичко може да се очаква.
  Пожелавам ви бързо възстановяване и чудесен завършек на лятото! :)

  ОтговорИзтриване
 7. Благодаря на всички ви за милите думи!
  И аз се надявам скоро да приключим с неприятностите.

  ОтговорИзтриване
 8. Мъхче, дано всичко да наред и скоро да забравите...

  ОтговорИзтриване
 9. Ох, Мъхче - сигурно е било ужасно :( - надявам се детенце да е добре и вече да е забравило за неприятните моменти!!! Прекрасен остатък от лятото ви желая :)

  ОтговорИзтриване
 10. Мъхче,прекрасни снимки на фона на много неприятни и тревожни изпитания!Пожелавам на детето скорошно оздравяване и възстановяване,и на теб-спокойни дни до края на лятото!
  Ние също всяка година се записваме по веднъж с летен вирус,обичайно даже към есента.Като казвам ние имам предвид дъщеря ми,тя почти не пропуска година,но чак толкова малка не го е карала.
  Първия път,когато ни споходи беше най-тежко,сега си знаем урока и своевременно сме на инжекции или системи,за да го пресечем веднага.

  Спокойна нощ и ведро утре!

  ОтговорИзтриване
 11. Разтревожихсе за вас,и забравих да ти кажа,че имаш наградка при мен!

  Прегръдки! :)

  ОтговорИзтриване
 12. Hello, Мъх

  I am touched by your works.
  The profound atmosphere will heal my feeling.

  Your sensitivity is praised

  The prayer for all peace.
  Have a good weekend...
  ruma ❀

  ОтговорИзтриване
 13. Момичета,
  пак ви благодаря:-)

  Еликсирче, благодаря много за наградката!

  Незнам кога ще успея да благодаря и както подобава, надявам се скоро!

  Ruma,
  Thank you for all your kind words!

  ОтговорИзтриване