Както всяка година по това време и тази организирахме у дома две последователни партита с приятели. Всяка година по това време ставам рано в деня на купона, с идеята да ми стигне времето за подготовката и с намерението да снимам резултатите. И абсолютно всяка година първите гости пристигат в момента, в който "свалям престилката" и напускам кухнята и снимки няма. А някои от идеите, които съм реализирала, наистина се оказват доста добри попадения.
Рядко повтарям и това като че ли е част от играта. Допускам, че след около 10 години вече няма да има кой знае колко за експериментиране, но засега все още се получава. И понеже тази година сцената с престилката се повтори, реших да подходя егоистично и старателно смотах в хладилника едно от онези неща, които иначе свършват първи, именно с идеята да го щракна, да му се невиди. Една много одобрена, много елементарна за изпълнение и много вкусна и ефектна при поднасяне рецепта:
Рулца със зелен лук, боровинки и крем сирене
Продукти:
* тортили -3 броя;
* крем сирене - 170 гр (1 опаковка);
* зелен лук- 3 стръка;
* сушени червени боровинки- около 100 грама;
* сол, черен пипер на вкус.
Приготване:
Лукът се нарязва на ситно. В купа се смесват всички съставки и с получената смес се намазват тортилите. Намазаните тортили се навиват на руло и се опаковат в домакинско опаковъчно фолио. Позставят се в хладилник за 3-4 часа ( може и повече). Вадят се, нарязват се на малки рулца с ширина около 1 см и се сервират.
Празниците са част от живота ни и колкото повече са те, толкова по-добре. Така че, търсете си поводи ежедневно:)
Междувременно добавих рецептата за тортата от предния пост;)
Ммм, интересна рецепта, Марте!
ОтговорИзтриванеЩе се възползвам!
Прегръдки!
Ех, свършиха ми тортилите, инак веднага бих навила няколко. А имам и домашно крема сирене и ...
ОтговорИзтриванеЕй, Марте, сега ще ги мисля до утре тези рулца. Чудесни са, изглеждат много апетитно, бързи, семпли и много вкусни. А и как хубаво могат да се разнообразят с телешко филенце, ммм! Определено ме впечатли!
записвам си го :)
ОтговорИзтриванеЩе се пробва. Такива експресни неща се уважават.
ОтговорИзтриванеМарте,
ОтговорИзтриванемного ефектни и красиви, същевременно бързи и лесни рулца.Как ми трябват такива рецепти - за рожденни дни, партита , почерпки.И искам много бързо и лесно, с достъпни продукти да се приготвят.Открадвам си идеята да знаеш, но мога и да поразнообразя плънката.Чудни са снимките 1
Поздрави !
Чудесно предложение, Марта и много хубави снимки!
ОтговорИзтриванеМарте,искам всеки път като каниш гости да си същия егоист,защото ако сега не беше как щяхме да си откраднем тази твоя поредна брилянтна идея,невероятни рулца,имам тортили и още тези дни ще ги врътна,гуш!
ОтговорИзтриванеАууу ... експресните неща и аз ги уважавам много ... патент сами Марте :) Добре че си скътала това рулце за снимки ... ама какви снимки само са?
ОтговорИзтриванеСтрахотно попадение! Поздрави!
Много ми се иска да прочета всичко назад и ще го направя съвсем скоро:))). Рулото ти е фантазия.Подозирах, че вършиш чудеса в кухнята и сега вече знам причината да не ги споделяш:). Чудесна си, прегръщам те!
ОтговорИзтриванеЕх, че готино! Браво на теб! Намери ли книгата:)
ОтговорИзтриванеБраво, Мартич!
ОтговорИзтриванеСтрахотна идея и яки снимки!
Така, така, заделяй и за нас. :) Чудни хапчици, Марте, много, много ефектно пак си нагостила приятелите!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Мартичка, това непременно ще се "провери":))
ОтговорИзтриванеНаправо си те представих как сваляш престилката в един тон със звънеца на входната врата:))
Ама само аз ли готвя без престилка...:(
Суперска идея. Откраднах я вече. И никаква престилка вече!
ОтговорИзтриванеМарте, много ми хареса идеята ти. Сигурно и с пълнозърнеста тортиля ще стане. Супер си!
ОтговорИзтриванеТова чудо много ще ми хареса. И как хубаво е стегнало рулото и красив разрез се е получил. Бре, това Марте!
ОтговорИзтриванеПоводи има, всеки нов ден е повод! Особено, ако красотата има име, тук се казва Марта:)
ОтговорИзтриване