вторник, 25 февруари 2014 г.

На гости на Ева Тонева!!!

Аз съм един от щастливците, имали възможността на живо да пият два пъти с Ева- веднъж кафе и веднъж бира;) Освен истински професионалист, тя е и човек със страхотно чувство за хумор- срещите с нея са наистина приятни и запомнящи се. И когато ме покани да и гостувам хич даже не се колебах. Благодаря ти, Ева, удоволствието си е изцяло мое;))

Ева ме помоли освен да хапнем и да я разходя някъде. Много далече няма да ходим, но при цялата липса на зима тази година, един снежен поздрав от слънчево Пампорово мисля, че ще свърши работа. Няма да давам съвети за хотели, нито за почивки- просто ще нарамим ските или раниците, кой каквото си носи и ще се качим на Снежанка- оттук гледката винаги си заслужава, а и на припек кафето и чаят са особено приятни. А привечер на залез е направо вълшебно.

















После ще се спуснем със ските или ще слезем по пътеката или с лифта и ще сме доволни, че сме дишали дълбоко в планината.





А като стигнем долу, със сигурност ще сме огладнели и ще ни се иска да хапнем някоя лека, пролетна "манджичка", съвсем в унисон с времето навън. Ще се огледаме наоколо и ще забележим, че младата копривка вече е пораснала. Ще си наберем и ще приготвим нещо с нея. Точно това направих аз като се върнах- спагети с коприва, орехи и сушени домати.




Продукти:

* 4-5 чаши млада коприва;
* 6 с.л. едро смляни орехи;
* 3 скилидки чесън;
* сокът на един малък лимон или половин голям;
* 3/4 ч.ч. пармезан;
* 5 с.л. крем сирене;
* 8 сушени домата;
* 1 пакет спагети;
* натрошено бяло сирене за поръсване;
* зехтин, черен пипер, сол;



Приготвяне:

Копривата се измива добре и се поставя във вряща вода за около 30-40 сек, колкото да се махне парливостта и, но да се запази свежестта. Изплаква се и се поставя в ледена вода, После отново се изплаква и се слага в блендер. Към нея добавяме орехите, доматите, крем сиренето,чесъна, лимоновия сок и овкусяваме с подправките. Спагетите сваряваме според указанията на опаковката, изплакваме, сипваме в купа и добаваме сместа от блендера. Гарнираме с орехчета и по желание още сушени домати, маслини или каквото друго ни се стори добре. При мен само орехчета.

Благодаря ти, Ева! Специално за теб-стръкчета от току що цъфналите ми иглики:)

24 коментара:

  1. И красива разходка и вкусно гостуване ....само ти си им майстор на тези неща, Мъхче! Открадвам си рецептата, имам и току-що поникнала коприва!
    Прегръдки! Хубав следобед!

    ОтговорИзтриване
  2. еее, че готино дето сте се поканили така! изглежда ми като мн вкусен, пълноценен ден. и пак да ти се случи. и с други блогъри.

    ОтговорИзтриване
  3. Марте, пак ме уцели в десятката с тази рецепта! Пастата в къщи е на огрОооомна почит и аз ти благодаря за предложението.

    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  4. Ей ...Марта :)
    Чудесно гостуване!
    Аз се поразходих с теб по снега, а пък незнайно защо ми стана топло на душата :) Сигурно ме е жилнала копривата :)
    А спагетите ти са чудесни! Вчера правих подобни но със спанак от магазина ... за сега :)
    Като се поразходя и аз да си набера коприва, зная къде ще намеря рецептата :)
    Прегръдка и за теб и за Ева!

    ОтговорИзтриване
  5. Eй,щастливке,не се подсмихвай доволно,доволно....И хубава разходка , и вкусна храна си приготвила, и красива китка си показала....
    Удоволствието е пълно и за вас и за нас.Поздрави и за двечките!

    ОтговорИзтриване
  6. Вълшебница си, Марте!
    И на зареждащите снимки, и на вкусните рецепти!
    Чудесно гостуване!
    Прегръдки и за двете с пожелания за реална среща на морето :)

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесна среща и много хубава разходка сте си направили,Марте!
    Снимките сами говорят за приятните емоции.
    Поздрави и на двете!

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ти още веднъж за приетата покана, страхотните снимки и вкусната рецепта, Марта! И за цъфналите иглики... Прегръдка! :)

    ОтговорИзтриване
  9. Марте, и тук да ти кажа, че си прекрасна! Няма таково свежо и женско чувство за хумор. :) Щастливка съм, че те познавам. И благодаря за порцията вкусотия, чудничко! :)
    Преръдки и за двете ви! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Ех, Мъхче, чудесен пост за гостуване си спретнала. Две страхотни майсторки на фотото на едно място! След тези твои снимки просто ми се иска да натъпча сака. Лично бих ти била благодарна, ако споделяш и за хотелите, но и само снимките ми стигат, за да си пожелая пътуване. Спагетите с коприва са страхотна идея и ухаят типично пролетно. Никога не би ми хрумнало да ги съчетая така.
    С благодарности за свежия родопски въздух и пролетното настроение! Сърдечни поздрави и за двечките!

    ОтговорИзтриване
  11. Тъй-тъй, значи...идвате към нашия вилает и не се обаждате (-: Амчи ние почти сме се засекли някъде около Снежанка (-;
    Прекрасна идейка за спагети, Мъхче! И на мен не мие хрумвало да добавям коприва, а пък в двора коприва има колкото щеш!
    Хубав и усмихнат ден, Марте!

    ОтговорИзтриване
  12. Благодаря за споделеното удоволствие, Мъхче - впечатляващ творчески тандем.
    Предложението ти за пролетни спагети е много повече от страхотно,
    очарова ме с цялата публикация, настроение и невероятни снимки...
    Сърдечни поздрави за двете ви, хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  13. Ееееех,страхотен тандем сте,момичета,голяма прегръдка и за двете!Невероятно мили и много талантливи!Мъхче,страшни спагети!

    ОтговорИзтриване
  14. Чудесно гостуване с вкусотии! Поздрави и за двете ви!

    ОтговорИзтриване
  15. Страхотни сте, тъкмо не съм ходила до Родопите толкова време, а освен разходка, похапнах ....и то от толкова обичаната копривка, нямам търпение да започна да я бера! Прегръдки и за двете, адмирации и за снимките!

    ОтговорИзтриване
  16. Ех, прекрасна разходка! От кога не съм виждала толкова сняг :) Спагети с коприва не съм пробвала, може и да е вкусно, коприва има вече, ще си набера и ще оптитам.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря ти Марта за прекрасната разходка на снежец! И порцииката ми хареса много. Тъкмо довечера сме и ние на спагетки :) Поздравления за гостуването, Ева също е прекрасна :)

    ОтговорИзтриване
  18. Марта, прекрасно гостуване! С невероятни, зареждащи снимки и вкусна пролетна рецепта!
    Прегръдки и за двете!

    ОтговорИзтриване
  19. Марта, поздравления за невероятна красивите кадри и повече от отличното представяне! Заредих се с красота и си спомних за моята планина!

    ОтговорИзтриване
  20. Автопаркът на “Lease Cars”е съставен от луксозни автомобили и лимузини от най - висок клас и без конкуренция в България, даващо ни предимството
    на недостижимо добро съотношение между цена и качество, което е в полза на нашите клиенти.

    Комплексната услуга включва разнообразен минибар, съобразно изискванията на клиентите, обслужване от компетентен личен шофьор и голями възможности за допълнителни услуги.

    Макар, че автопаркът ни е разположен в София, осигуряваме обслужване и извън територията на столицата.
    http://www.limuzini.eu/

    ОтговорИзтриване
  21. Насладих се при Ева, с удоволствие се присъединих и тук към тази великолепна разходка по високите върхове с приятна компания и на това вкусно предложение! Страхотна си, Мъхче! Поздравявам те за страхотното гостуване и публикация! Поздрави и за двете ви с Ева!

    ОтговорИзтриване
  22. Наистина си щастливка, Марта - да си гостенка на Еви е чест, а това, че си имала възможността да се запознаеш с нея е още една причина за удоволствие и радост. Еви е невероятен кулинар, фотограф и най-вече естет, който бих искала да срещна на живо.
    Поздравления за тебе, за представянето ти и чудесната рецепта - много ми харесва! Ще изпробвам да смеся домати и ядки при следващото приготвяне на паста, защото до сега ядките са ми били винаги гарнирани със нещо сладичко - т.е. паста за десерт. А зелена паста обожавам, това босилек, спанак, коприва... дори и с две връзки магданоз съм си я правила , само за да е "верде" ;))) Снимките са вълшебни!
    Прегръщам те и ти пожелавам много усмивки, здраве и настроение през новият месец!

    ОтговорИзтриване
  23. Много хубаво гости, значи :)
    Снимките от разходката са чудесни, а рецептата за пастата е много интересна :)

    ОтговорИзтриване