вторник, 18 юни 2013 г.

Разни от живота и киноа мъфини.

Мина почти половин век, докато намеря време да напиша нещо и тук. Е, добре, нека е половин месец;)
Тези две седмици бяха едни от най-драматичните в новата история на семейство Мъхови. Пубертетът Мъх преодоля повече от успешно някои свои си изпитания, което го постави пред трудния избор на неограничения избор. Най-важното за мен- направи го съвсем сам, с лек стимул от наша страна, което потвърждава факта, че зад всяка добре свършена работа, стои добрия стар стимул;) Чудя се къде ли е работодателят ми в този момент, та не чете какви ги пиша;)))?
Наред с положителните емоции и вълната от майчина гордост, която ме заля, се намериха и куп болежки в останалите индивиди от семейство Мъхови- ей така, да не ми е съвсем хубаво. Но вече всичко си идва на мястото лека-полека. А и ваканцията е на път да дойде.
И съвсем не по темата, експериментирах с едни мъфини, които любителите на солено у дома, оцениха много добре:


Мъфини с тиквички и киноа

Снимките не обещават много, но ако харесвате вкусът на киноа, ще харесате и тях. А и се приготвят изключително лесно:

Продукти:

* 2 ч.ч. сварена киноа (около 3/4 чаша сурова);
* 2 яйца;
* 2 белтъка;
* 1 ч.ч. тиквички (настъргани);
* 1 ч.ч. настърган кашкавал;
* 1 с.л магданоз;
* 2 с.л. пармезан;
сол и черен пипер.


Приготвяне:

Загряваме фурната на 180 градуса. Смесваме всички съставки в голяма купа и разбъркваме добре.Изсипваме сместа в предварително намазани форми за мъфини и печем се в продължение на 30-тина минути, или докато ръбовете на мъфините започнат да покафеняват леко. Оставяме да изстинат и изваждаме от формите.


Хубаво утре!


20 коментара:

  1. Детето се е справило много добре, браво, скромна сте госпожо Мъхова относно помощта ви, но ще приемем нещата така! Надявам се другата част от фемили да е добре и мъфините са и те добре, друго какво да кажа, чао! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Здраве и весела ваканция желая на сем. Мъхови и много летни забавления ! А на мама Мъхче честита майчина радост - гордост !
    Мъфинките заслужават внимание , симпатични и вкусни изглеждат :)!
    Прегръдка ,Мъхче и усмихнато утре за теб !

    ОтговорИзтриване
  3. Мъхче, честито на детенце, дано и аз така да се радвам след 2 години :) Тези мъфинки мога да ги хапна за след обедна закуска-суперски са!
    Весело и безгрижно лято!

    ОтговорИзтриване
  4. А на мен ми обещават вкусно и сладко похапване пред онова размазано водопадче! И нищо че облизах сума купи и бьркалки, като нищо ги забьрвам, ако не ми беше заета фурната!
    Марти, много се радва за вас! Че вече сте здрави и приети,там, кьдето искате! Поздравления за младежа!

    ОтговорИзтриване
  5. Марте, аз какво ти писах, а то излиза, че ти вече си го свършила - радвам се отново да те видя тук! :)
    А за малкия Мъх - не знам какво е постигнал, сигурно е свързано с изпити (за неговата възраст)? Каквото и да е, да му е честит успехът и сладък резултатът.
    А мъфините определено са много апетитни. Хапни си и заслужено очаквай почивката.

    Сърдечни поздрави и усмихнато утре от мен! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Мъхче, детето се справи блестящо и няма начин
    да не сте щастливи!
    И естествено се знае кой е в основата на тези успехи!
    А за мъфините си знаеш, че ще ги харесам :)
    Прегръдка и едно чудесно лято!

    ОтговорИзтриване
  7. Взимам си одеялото за пикник и беж към тази чудна полянка със слънчеви цветенца! А и храна си приготвила, чудно! Вече се усещам по гръб с поглед зареян в небето. Слънчева и зареждаща ваканция за всички у дома, Марте! Усмивки!

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесни са станали! Стискам палци на детенце, май бяхме с теб на една вълна - кандидатстване:)И ние тръпнем за резултатите.Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  9. Зад всеки успех на детенце стоят упорит труд и много, много желание от страна и на него и на родителите! Така, че огромни поздравления, Мъхче на всички ви! Мъфинките са чудни, снимките разкошни, въпреки, че ти винаги мрънкаш:) Прегръдки, с пожелания за едно незабравимо лято, с много положителни емоции, прекрасни моменти заедно и приказно красиви места!

    ОтговорИзтриване
  10. Поздравления за добрите постижения! Всяко нещо си идва на мястото - ако можем само да се въоръжим с повече търпение... Идва момент, когато човек ще пожъне това, което е посял. :))) Прекрасна ваканция, усмивки и весели мигове през лятото - заслужавате да си отпочинете добре, Марте! Мъфините са чудни, и снимките, и снимките! Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Поздравления за Мъхов младши, мен тези изпитания тепърва ми предстоят догодина. Мъфини не обичам, но под друга форма може и да ми харесат в солен вид. Прегръдки! :)

    ОтговорИзтриване
  12. Марта, тепърва ще бъдеш още по-горда, щом сте били пред неограничен избор! Поздравленияя за успешно представилия се младеж, който е огледало на мама и тате,няма как да е друго! Успешна отпуска и дано тази година е здрава и весела! Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  13. Хубаво днес, още по-хубаво утре и великолепно лято на всички Мъхове и Мъхчета!

    ОтговорИзтриване
  14. Поздравления на сина ти,Марта!Убедена съм,че е успял да направи най-добрият избор!Грабвам си мъфинче и ти пожелавам едно отпочиващо,изпълнено с хубави спомени лято!

    ОтговорИзтриване
  15. Ей, Мъхче, сто години ще откараш така - с тия здравословни мъфини и детски глъч и успехи наоколо....
    С усмивка
    мария

    ОтговорИзтриване
  16. Мартич, сега вече спокойно можеш да се наслаждаваш на лятото, момчето се е справило перфектно, а и как иначе с такава любяща мама? Леле, а след този момент в 7-ми клас как бързо и неусетно растат...Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  17. Мъх, надявам се проблемите да са се уредили вече...а на момчето - браво! Сега гледай да отпуснеш малко (-: Мъфините изглеждат страхотно, обаче аз киноата не можах да я наложа на моите подопечни )-: Но за мен мога и да си направя една доза.
    Хайде, слънчева и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  18. Мъхче, Честит Еньовен и Честит ви празник в къщи! С пожелания за здраве и щастие!

    ОтговорИзтриване
  19. Мъхче, надникнах, прочетох, но нямах време да пиша. Сега първо да поздравя пубертета Мъх - браво на детето и само радости да ти носи. Ти се надувай от кеф, ама не много и по-често пиши, че ми липсваш. Не помня дали съм ти казвала, но и да се повторя не е беля, че много обичам да те чета. Мъфинките ми звучат интересно. Поздрави и хубаво утре!

    ОтговорИзтриване
  20. Благодаря ви много! На всички! Замотах се и не успях навреме да намина оттук да го направя персонално.
    Прегръдки и хубаво лято ви желая!

    ОтговорИзтриване