неделя, 14 октомври 2012 г.

13 октомври в снимки

Има някакви дупки, за които хората говорят, че други хора падали в тях, по някое време на годината.... Май съм почти на дъното. Крепи ме фактът, че обикновено се намират добри хора, които да минат наоколо и да подадат ръка. Надявам се и само една ръка да успее да извади туловището ми оттам;))
Последните дни изкарах по-скоро в празници, отколкото в делници, даже и да празнувам ми поомръзна. И качих още няколко килограма. Доволна съм, че в този буквално тежък период, циганите докараха хубавото време и мога поне да редувам седенето на маса с разходки. И да откривам нови места на един хвърлей разстояние от дома ми, които очевидно не са се превърнали в туристическа атракция. И ако по средата на разходката не си бяхме спретнали един хубав семеен скандал, можех да ви покажа и снимки на София отгоре, обаче се наложи да се фръцна и да поема по обратния път, вътрешно съжалявайки за решението, което взех;) Нищо, то сигурно е пак заради дупката, в която паднах;) Или заради едно друго решение, което взех, но за него ще споделя по-натам, като натрупа малко история за анализ;)
Другият път ще се държа като възрастен, обещавам;)
И при добро стечение на обстоятелствата, другият път ще е съвсем скоро, защото днес само си представях за каква красота ще иде реч само след няколко седмици.

Изгревът от терасатаРазходкатаТрънливата пътекаРазличната гледка точкаТрънчета и къпинкиПътят-отновоВодата, която отми всичко;)Междувременно, тези дни най-сетне успях да се отзова на поканата на Рони, да споделя своите 10, в нейният блог- Шарена сол. Разгледайте го, аз не веднъж там съм предлагала на домакинята, да си сменим местата, поне за малко. И въпреки че харесвам много своят живот, харесвам и нейният;)
Благодаря ти, Рони!


51 коментара:

 1. Мъхче, страхотни снимки!!!!!
  И аз тази година не мога да изляза от дупките -
  имам чувството, че ме дебнат на всяка крачка!
  Прегръдка, с пожелание да се измъкнеш за дълго
  от това състояние!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Дани, на теб поне по нищо не ти личи- изглеждаш прекрасно!!!
   Прегръдки от мен и дано и твоите дупки вече са зарити;)

   Изтриване
 2. Мъхче, ще излезнеш от нея с лъвски скок. И това се случва...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да, да , Мащерке!!! Къде иначе да ходя, не ми се копае надолу;))

   Изтриване
 3. Мъхче, случват се такива пропадания. А аз си мислех, че си имунизирана против тях, защото ми звучиш много, ама много положителен човек. Този път снимките са ти трънливи ;), явно в унисон с настроението, но пак ми харесва специалният ти поглед през обектива тип "запазена марка Мъх". Изгревът е много красив!
  Със сигурност има протегнати добри ръце към теб, само и ти се просегни :)
  Хубав ден и ведра нова седмица!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Елти, хехе! Де да бях, макар да мога да твърдя със сигурност, че се опитвам да се занимавам с нещо и долу в тъмното, ма понякога не виждам и там и се оплаквам;)) Мрънкало, какво да се прави!;))
   Благодаря ти!Поразведри се!

   Изтриване
 4. Мъхи страхотни снимки, а за дупките и аз съм насреща ако се нуждаеш от една ръка, само звънни и ще си спретнем една женска разходка, малко споделени мисли и емоции, лек кикот и може и да ти поолекне ... Ако пък не най- много да ти стане още по зле :)))) Това последното беше шегичка :)))
  Това с разходката ... снимките ... и семейното скандалче .... хихи що ли ми е познато :))
  Прегръдки и дано чувството ти за хумор никога не те напуска, особено е полезно, когато ни дойде нанагорно!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ев,
   благодаря ти много за протегнатите ръчички, ма си твърде кльощава да ме дръпнеш;))) Обаче като изляза, можеш да ме заведеш на шаренко някъде, няма как да е лошо там, просто няма;)

   А скандалчето беше за разкош;))) Просто се наложи да се фръцна леко;)))
   Прегръдки и за теб!!!!! И чувството се надявам да си остане с мен докрай;))

   Изтриване
 5. Мъхче, по пътеките винаги има тръни, ама може и да се заобикалят, понякога обаче въпреки предпазливостта ни по някое трънче се забива в пръстите ни, но го вадим и поемаме напред.....Е, сама трябва като Барон Мюнхаузен да се хванеш за косата и да се изтеглиш нагоре.....Ама това е от променливото време, от утре изгрява много слънце и изгревите и залезите ще бъдат различни през последните дни на "циганското лято". Пожелавам ти усмихната седмица!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Иглика, бях забравила за Барона, много добър съвет ми даваш;)
   И благодаря за слънцето! Нека бъде !

   Изтриване
 6. Мъхче, какви ги вършиш ти?! Знаех си аз, че като се появиш ще е много интересно и чакам и останалите снимки, разкази и приключения. За врътването и аз съм го правила много пъти, почти винаги:):):)Такива сме си:):):)Страхотни снимки ни показваш и някак различни. Погледнах набързо твоите 10, сега ще ида по-подробно да прочета, а мернах Гъбката там, искам и аз Гъбка в блога:) :):) Прегръщам те и ако има нещо свиркай, никакви дупки, давай върхове!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Бонбон,благодаря ти! Макар и въртейки се, успях да направя няколко снимики;)))
   Гъбки ще има и за теб, само малко търпение, моля;)
   Незнам дали ще ти свирна, но ще си свиркам май;))))
   прегръдки !

   Изтриване
 7. Марта, пак прекрасни снимки си направила! Особено, тази с гледната точка. Има полза от дупките - все нагоре гледаш и макар да си заобиколен от стени, обостряш сетивата. И винаги се ражда нещо мъдро! :)) А в дупки падаме всички от време навреме, от някои излизаме само с драскотини, от други с навехната душа, а след това дълго се възстановяваме, в други пък докато паднем и някой или нещо ни изкубнал толкова скоростно, че остава недоумението "това дупка ли беше?" Надявам се сегашната, в която си, да е плитка и гладка, лесно да се измъкнеш, без никакви поражения, само сепната и изтрезняла! Ръка винаги ще се намери, убедена съм! И не е кусур никакъв връткането, това ни е запазена марка на нас :) Някои ХОРА не се сещат навреме и трябва да им се врътнеш, за да осъзнаят, че има и други около тях ;)) Абе, гадно е, но помага!
  Прегръдки за теб, с пожелания за бързо изплуване и много ръце на повърхността!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ирма, благодаря ти!
   На Човеците, с голямо Ч, понякога им е нужно да им се изпречкаш пред погледа, за да те забележат. Не че нямат желание, просто не се сещат;) И след това и ръце подават, че даже забравят да си ги махнат;))))
   Надявам се да изплувам бързо, все пак все още носът ми е над водата и дишам;))))

   Прегръдки и зА ТЕБ!

   Изтриване
 8. Мъхче страхотни снимки като винаги ама дупката не ми харесва нещо та ако искаш да ти пратя въженце или кран да се измъкнеш:)))
  Много ми е приятно винаги при теб и тези снимки като ги видя как ги снимаш не знам но ме омагьосват.
  Силно те прегръщам!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. ЗИче,
   ако закъсам още, ще те помоля за въже, не въженце, но засега се справям.
   И силно те прегръщам!!!

   Изтриване
 9. Даже и в дупка ,ако не беше подписала поста щях да позная ,че си ти :) ....Винаги имаш тази неловима ,тънка самоирония ,която ми харесва старашно много и ме кара да вярвам ,че отдавна си се измъкнала от дупката ! Дерзай ! Нали знаеш ,че няма пълно щастие !
  Снимките ти са вълшебни ,Мъхче макар и трънливи и бодливи :) !
  Хубава неделя ! Голяма,сърдечна прегръдка :* !

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Ивана, ти пък винаги не радваш и ме пълниш с енергия и желание за какво ли не!;)
   Не съм се измъкнала, но мръднах малко нагоре;)))) С този ти коментар даже още малко;))
   Благодаря ти!

   Изтриване
 10. Мъхче, всичко е от познато до болка познато. :)) Понякога усещам как след пропадането в някоя дупка (или дълбока яма), се изстрелвам с неочаквана скорост нагоре и то защото около мен има силни и сигурни ръце, които ме дърпат и знам, че не съм сама. Сигурна съм, че съвсем скоро ще има с какво да се похвалиш и ще си спомняш с усмивка за минали "пропадания". Често след подобни чувства, се появяват други - вдъхновение, сила, увереност и успяваме да покорим поредния връх. Снимките са страхотни, всички до една ми харесват! Сърдечни поздрави и красиви мисли! :))
  П.С. Поздравления за всичко споделено при Рони - радвам се, че те познавам, макар и само виртуално! :))

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Дани,
   и аз на този гръб лежа;))))
   Благодаря ти за всичко!!!

   Изтриване
 11. Моля те, като тръгнеш да излизаш, подай една ръка и на мен, Марта! Ще почерпя подобаващо. Снимките ти са чудни! Прегръдки и спорна нова седмица! :)

  ОтговорИзтриване
 12. Мъхче, явземи звънни на всички,които имат желание за разходка и да си спретнем едно горско парти!
  Хем ще подишаме чист въздух, хем ще се запознаем!
  Дори и в дупка, виждаш красотата и я улавяш.
  Снимките са много хубави!
  Фаворит ми е бодливата тел!
  Целувам те*)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Катенце,

   я че хубава идея!!! Горско парти звучи страхотно!!!!
   Но докато се освободя, дали няма да ни затрупа сняг и да загубите желание?
   Благодаря ти и да знаеш, с радост бих те познавала на живо!

   Целувки!

   Изтриване
 13. Мъхче, прекрасни снимки! А относно дупките, явно нещо се случва в генерален план, защото и аз тази година влизам и излизам без да има някаква видима причина. Да се надяваме, че няма да продължи още дълго! Прегръдки!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Биби, пожелавам ти от все сърце с края на тази година, да се зарият всички дупки по пътя ти;)
   Прегръдки и от мен!

   Изтриване
 14. Хм, не мога да си те представя като фръцла, ама щом си рекла, така да бъде :))
  Великолепни снимки, задобряла си и в обработката.
  Чакам с нетърпение да "видя София от високо", защото... така точно с тази реплика се гаджосахме едно време с мъжа ми :)))

  Прегръдки, Мъхче :)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Абе фръцла не съм, правилно си го представяш, но онова завъртане, при които погледа ми се изостря, а косата се завихря около главата ми, го умея много добре и обикновено стряскам хората;))) Но за пред хората тук трябваше да го нарека с някоя по-женска дума;))
   А София от високо ще я довърша специално за теб;) И надявам се да уцеля верния път, че май се отклоних този път;)
   Прегръдки и хубава сряда!

   Изтриване
 15. Марта е супер пич! Първо прочетох десетте и много ми така допаднаха, за какви дупки става въпрос за кви пет лева, я ако обичате госпожо! Аз за тия дупки обикновено разбирам, че съм била в тях когато изляза! Прегръщам те и ти пращам от моя нестихващ оптимизъм!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Госпожо, обичаме, обичаме;)!!!
   Вземам от твоят позитивизъм една голяма доза и обещавам повече да не мрънкам;))
   Но ако видиш тръни по снимките, знай че нещо пак не ми е в ред;))))
   Прегръдки, Линче!!!

   Изтриване
 16. Мъхче,писах днес точто три пъти, но нещо не успях да се вредя!Тук към свикнала да се смея от сърце и да се разведрявам с хубави снимки и рецепти,да са припознавам в много ситуации.Така че,подай ръка от дъното и дръж здраво да те изтегля!А снимките,въпреки трънливи,са прекрасни!
  Чакам следващия оптимистичен репортаж възможно най-скоро!Поздрави и горе главата!Животът се върти,като часовник,като деня и нощта!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Танче,
   благодаря ти! Радвам се, че изглеждам така в твоите очи;) То проблема ми е в главата, така че още малко остана да я вдигна;))
   Чакам утрото! И сърдечно благодаря!

   Изтриване
 17. Марте, има и такива дни... за да можем да се радваме после с отворено сърце на слънцето :)
  Стискам палци всичко да е наред!
  Прегръщам те и съм насреща!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Зори, благодаря ти!
   Прегръдки и ще го имам предвид;)

   Изтриване
 18. Ами дупките са за запълване - запълваш, изкачваш се нагоре и тръгваш пак напред! А ти си толкова положителен човек, че не може да не ти се подаде ръка!
  Прекрасни снимки, всяка по своему оригинална!
  Марта, глава нагоре и напред!
  Сърдечни прегръдки!

  ОтговорИзтриване
 19. подкрепям идеята на Катерина за горско парти:)
  Имаш страхотен хоризонт от терасата. Искам да се гмурна:)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Аз също, Рони!
   Ако видиш цялото ми вю от терасата, ще ми завидиш;)))На три зелени морета е домът ни;)))

   Изтриване
 20. Хм, това с фръцването и аз го правя, но някак с годините спрях да се фръцкам много-много... с милото вече дотолкова се познаваме, че си знаем всичките номера, а пък и ежедневието понякога ти е толкова натоварено, че би било жалко да не се разбираш добре с любимата ти половинка...но има и такива моменти...Иначе добре се разходих с теб - и ти имаш сутрин изгрев тип "Антидепресант"...Хубава и усмихната седмица, Мъхче!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Дида, благодаря!
   Моят изгрев е истински "антидепресант". Лошото е, че понякога не го забелязвам (глуповато от моя страна).
   Но си адски права за всичко!!

   Изтриване
 21. Прекрасни сними,а при Вероника отдавна те отчетох:)

  ОтговорИзтриване
 22. "Разсърдена" ти е малко публикацията, но пък и от негативните настроения излизат хубави снимки - много символични и много тематични... По малко тръни по пътеката следващия път ... и повече снимки с бодлива тел, че тия ръждясалите най ги обичам :-)!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Дени, тел винаги се намира;) Ще снимам, но ей така, за разкош;)))
   Благодаря ти!И се радвам, че намери хубаво и в лошото! Прекрасен подход!

   Изтриване
 23. Ех... Марта:) Що бодли, що тръни са се изпречели пред обектива ти рожбе?
  Красиви, красиви...колко да са красиви...красиви но бодливи:)
  Я си облечи червената дрешка,гушни малката гъбка и по големите гъбета около нея и им кажи колко много ги обичаш и света няма да ти се вижда толкова трънлив!
  Рецептата е изпробвана да знаеш:)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Гоголина,
   направих го;))) Чувствам се добре!! Благодаря ти!

   Изтриване
 24. Марта,при цялата тази многолюдна дружина кога ти остана време да осъзнаеш,че си в дупка?Теб все си те представям в центъра на ежедневен,семеен водовъртеж,който явно ти е дошъл в повече.
  А къща без комин и комин без пушек нали знаеш,че няма,така че със сигурност не се случва само на теб.
  Снимките са увлекателни,а идеята на Катерина да се срещнете софиянки е повече от прекрасна,даже се чудя защо още не сте започнали да се организирате като нас,варненки,емоцията е страхотна и винаги е толкова гот.
  А и вие сте толкова повече,та винаги и с отсъстващите ще имате добър набор от желаещи.
  Просто някой трябва да прати първия мейл,това е!Не се иска много!
  Пожелавам по-ведра седмица,че е грехота да си в това настроение при това невиждано октомврийско лято!
  Прегръдка от мен!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Роси,
   получи ми се;))) То всичко се върти, затова ме завихри надолу, но вече май се закрепвам по ръбовете и скоро се надявам и съвсем отгоре;)))
   А ако времето продължава все така, лошото настроенеи няма никакъв шанс;) Съвсем малко ми трябва само, съвсем малко;)))
   И за идеята на Катето мисля;))))
   Прегръдки!

   Изтриване
 25. Марти, навдигай главата и излизай от дупката :) Ако ще Сатурнова да е.
  Роси е права, че няма къща без комин, а щом има комин - няма начин той да не пуши от време на време.
  А през останалото време се радвай на живота :) Хубав е.
  Прегръдка и много ведро настроение!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Пепчо, на такава отива, затова си мисля, че му се вижда края;)))
   И да, Роси е съвсем права и ако не бяха някои дълготрайни дразнители, хич нямаше и да забележа къде съм. Сега вече осъзната, е време да почна пак да се радвам;)))
   Благодаря ти и голяма прегръдка от мен!

   Изтриване
 26. Мъхче, пожелавам ти скоро да се измъкнеш от дупката и всичко да се нареди по най-добрия за теб начин :).
  Много хубави снимки от разходката :)
  Прегръдки и усмивки! :)

  ОтговорИзтриване