
Продукти:
за блата:
* 2 яйца;
* 60 гр. брашно;
* 1 пакет бишкоти (от по-тъничките);
* 60 гр. захар.
за муса:
* 200 мл крем сирене;
* 200 мл хубаво плодово кисело мляко с манго ( може да е и праскова, а може и просто да се удвои крем сиренето, но тогава трябва да се увеличи захарта, според вкуса);
- 400 мл сметана (около 30%);
- 500 мл компот от манго или 4 узрели плода;
- 100 мл сок от компот от манго;
- 4 ч.л. желатин;
- 3-4 с.л. пудра захар.
за желето:
- 250 мл компот от манго или два плода;
- 1 ч.л. желатин;
- 1-2 с.л. захар;
- 50-100 мл сироп от компот от манго.

Приготвяне:
Загряваме фурната на 180градуса. Намазваме тортена форма (22 см) с масло. Разбиваме яйцата със захарта, докато станат пухкави. Добавяме брашното, разбъркваме и изсипваме във формата. Печем около 10-12 минути. Изваждаме и оставяме да изстине- първо за 5 минутки във формата, а после на решетка. Поставяме блата в чиния, а отстрани пристягаме с ринг за торта. Напояваме го със сиропа от компота, а отстрани по формата подреждаме бишкотите.
За муса, най- напред взимаме половината плод, независимо дали пресен или от консерва, нарязваме го на малки парченца и оставяме настрана. Разбиваме крем сиренето с плодовото мляко. Отделно разбиваме сметаната с пудрата захар. Желатинът накисваме в малко вода за 5 минути, а след това поставяме на водна баня до пълното му разтваряне. Добавяме го към сиропа от компота. Ако използваме зрели плодове, ще трябва да сварим част от тях в захарен сироп. Събираме сока с крем сиренето, разбъркваме, добавяме и нарязаните парченца плод, а накрая прибавяме и разбитата сметана и внимателно разбъркваме всичко, за да не спадне. изсипваме муса върху блата, като внимаваме да не съборим бишкотите;) Оставяме в хладилник за 2 часа.
През това време приготвяме желето: От останалото манго приготвяме желе, като го пасираме. Може да оставим едно парче за декорация. Желатинът разтваряме в малко вода да набъбне, а после загряваме на водна баня до пълното му разтваряне. Добавяме захарта и сиропа от компота и хубаво разбъркваме. Получената смес прекарваме през сито, за да остраним влакната. Заливаме тортата с половината пюре, а след още половин час изливаме и останалата част. Оставяме я в хладилник за три-четири часа. изваждаме, махаме ринга внимателно и декорираме по желание. Моята е с цветове от череши и листа от маточина, но може да се добави бита сметана, ментови листа или парченца мангов плод.