четвъртък, 28 юли 2011 г.

Паста с домати, патладжани и гриловани пилешки филенца

Вкарала съм се в страшен филм,чийто край не е още ясен, но все пак трябва и да се яде:)
Понеже мъжът ми вече протестира на моите вегетариански ястия, този път към зеленчуковата рецепта добавих и пилешко месо. Иначе самата идея взех оттук. Изкуши ме вкусът на любимите ми патладжани заедно с друга моя любимка- пастата;)





Необходими продукти:


* 400 г паста (аз избрах талатели);
* 2 с.л зехтин;
* 300-400 гр. пилешки бон филета;
* 1 голям патладжан, нарязан на кубчета;
* 2 скилидки чесън, ситно нарязани;
* 4 големи домата, едро нарязани;
* 1 шепа магданоз;
* сол, пипер на вкус



Приготвяне:
Изключително лесно, точно както обичам:)
Сваряваме пастата, като междувременно запържваме патладжана за 5 мин в сгорещения зехтин. Овкусяваме със сол и черен пипер, слагаме чесъна и пържим още малко. Добавяме доматите и магданоза и задушаваме още малко.
Отделно запичаме на грил предварително обработените със сол, пипер и соев сос пилешки филенца. След като приключим с тази част, ги нарязваме на кубчета и ги прибавяме към соса.
След това добавяме готовия сос към сварените талятели и консумираме.
Ястието е хубаво и студено!


Пожелавам на всички хубав уикенд и последваща работна седмица, за онези, които ще работят.
На всички останали, също като мен, желая весела ваканция, солени морски вечери или кристален планински въздух и хубави мигове с близките!

Отивам да стягам куфарите на моето кралско воинство и утре с бодра крачка да тръгнем към вторият си семеен опит за кратка почивка това лято! Надявам се да е по-сполучлив от първият, когато нашето малко съкровище не одобри методите ни и ни принуди да приключим по-рано от планираното:-)