събота, 20 февруари 2016 г.

Супа с дюли и тиква

След дълго боледуване компютърът ми най-сетне живна и вече спокойно мога да напиша нещо без да се налага да използвам телефон за целта. Мина доста време, през което трудно се докопвах до тук и с не особена изненада установих, че не само аз обожавам дюли. Чийзкейкът с тях се оказа най-посещаваната идея за всички времена;) Затова с охота споделям още една дюлева идея. Ако трябва обаче да съм съвсем откровена, другият път бих променила някои неща, за да не се натрапва единия вкус над другия, а всички да са в синхрон. Може и причината да е у мен, поради това, че не понасям пилешка супа ( някак ми се разваля вкусът на пилешкото, което аз иначе обожавам), та затова.

Супа с дюли и тиква



Продукти:

* 1 кг тиква;
* 3 дюли;
* 1/2 литър пилешки бульон ( тук аз сложих истински от домашно пиле, който е доста по-концентриран и впоследствие вкусът му доминираше над останалите продукти. Просто другият път ще го разредя в съотношение 1:1 с вода)
* 1/2 л прясно мляко;
* сол, черен пипер на вкус, щипка канела и индийско орехче по желание.

Приготвяне:



Тиквата и дюлите се нарязват на парчета. Дюлите поставяме в прясното мляко и варим в продължение на 15 минути. След това добавяме и тиквата и бульона и продължаваме да варим на относително слаб огън още 20-тина минути.След това пасираме всичко заедно е овкусяваме.
Резултатът е мека, нежна и лека супичка. Зимата все още е тук, макар и само привидно, така че сгрейте се, ако имате живи дюли. А аз отивам високо в планината да си взема годишната доза синини и мускулна треска;)